Σίβηρη

Σκέφτεστε τη Σίβηρη για διακοπές;

Η Σίβηρη βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής ανάμεσα στην Καλλιθέα και τη Φούρκα. Είναι ένα γραφικό χωριό δίπλα στη θάλασσα με ωραίες παραλίες, ψιλή αμμουδιά, ρηχή θάλασσα ιδανικό για διακοπές με οικογένεια και με φίλους.

Υπόσχεται ανέμελες διακοπές και χαλαρές στιγμές στα beach bars της, φρέσκα ψάρια στις πολλές ταβέρνες που διαθέτει και νυχτερινή ζωή χαλαρή και έντονη. Νεολαία αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας όλοι βρίσκουν τη θέση τους στη Σίβηρη. Διαθέτει δύο supermarkets και αρκετά μικρά παντοπωλεία, ταβέρνες, beachbars, καφετέριες, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία και μαγαζιά για αγορές καλοκαιρινών ειδών. Το κέντρο υγείας καθώς και η αστυνομία βρίσκονται μόλις 4 km μακριά. Το αμφιθέατρο όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ Κασσάνδρας τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στα 500 μέτρα. Γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές παρευρίσκονται και στεγάζουν συναυλίες και παραστάσεις κάτι που καθιστά την περιοχή αρκετά προνομιούχα και δημοφιλή. Τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής είναι σε κοντινή απόσταση για να απολαύσει κάποιος ένα χαλαρωτικό μασάζ και τις ευεργετικές ιδιότητες των υαματικών νερών.

Η Σίβηρη όμως δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός. Με ταβέρνες και καφετέριες ανοιχτές όλο τον χρόνο είναι ένας προορισμός που επιλέγουν αρκετοί ντόπιοι και μη για να απολαύσουν μια καθημερινή μέρα ή ένα χαλαρό σαββατοκύριακο. Το Πάσχα είναι μια εποχή μεγάλης προσέλευσης μιας και στο γειτονικό χωριό την Κασσάνδρεια βρίσκεται η μητροπολιτική εκκλησία του δήμου και πολλοί πιστοί την επιλέγουν για τις άγιες μέρες.